A nagy liszt kérdés (?)

TUDTÁTOK, hogy süteményeink alapja a gondosan kiválasztott liszt?

Valamennyi finomság 2-3, de akár 4 féle lisztből készül. Így sokkal egészségesebb emésztésünknek, csontjainknak, izmainknak.
Úgy állítottuk össze receptjeinket is, hogy a megszokott ízvilág rovására azért ne menjen 😉

Hazai őrlésű lisztekkel dolgozunk, melyeket kisebb malmoktól közvetlen vásárolunk és garantáltan ADALÉKOKTÓL mentesek.
A gluténmentes változatoknál is fontosnak tartjuk a Hazai feldolgozású őrleményeket, így nem a legolcsóbb termékeket választjuk, hanem a biztosan egészségeset, még ha abból kevesebbet is tudok megvenni. Ez a tudatos életmód alapja.

Használunk:
BL 55, 80, 120 liszteket
teljeskiőrlésű és fehér tönkölybúza lisztet
teljeskiőrlésű és fehér rozslisztet
ősbúza lisztet (magasabb sikértartalma van)
kukoricalisztet
rizslisztet
burgonyalisztet
kókuszlisztet
gesztenye- és mandulalisztet is

Aki valamilyen diétát folytat, az pontosan tudja, hogy ha teljesen más anyagokkal dolgozunk, akkor az az ízében is visszaköszön egy- egy süteménynek. Ez természetes. 🙂 Hozzá lehet szokni, ha szem előtt tartjuk, hogy szervezetünk meghálálja majd a törődést. Ez egy jó kis kompromisszum. Ezért azt ajánlom, próbáljatok ki több félét, az újdonságokban is van mindig valami jó. 🙂

IDE kattintva egy olyan süteményt vásárolhatsz meg, mely szénhidrát csökkentett, lehet cukor nélkül is elkészíteni, zabpelyhek is vannak benne, kalória értéke csak 209 (!) és olyan, mint egy olvadós BROWNIE. A felső képen is őt láthatod.

 

Érdekességnek leírom nektek, hogyan a legegyszerűbb megállapítani egy gabona minőségét. Fogj egy mérőedényt, mondjuk 1 litereset. Töltsd tele például búzával, majd mérd le. Ha súlya 75 dekagramm felet van, akkor már élelmezési és nem takarmányozási gabonáról beszélünk. Ha súlya 85 dekagramm felett van, akkor kiváló minőségű élelmezésben prémium osztályú búzád van. 🙂
Persze, ezek után még kötelesek a gyártók további vizsgálatokat elvégezni, hogy a pontos összetételt is megállapítsák.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *