Tegyünk rendet a polcon! Avagy mit, mire használjunk: Tojáspor?

Mi az a teljes tojáspor?
Ezeket elég sokszor kérdezitek tőlünk. Íme a válaszok:
 
A teljes tojáspor a tojás teljes beltartalmának, tehát a fehérjének és a sárgájának a porlasztószárításával történik. Ez egy teljesen természetes folyamat, a levegő a tojás és a nagy nyomás gyors játéka. Semmilyen adalék, vagy gáz nem szükséges hozzá. Így megtartja természetes mivoltát. Szeretjük! 🙂
Mivel így por állagú lesz és sokáig eltartható száraz közegben, előszeretettel használják éttermekben, cukrászdákban egyaránt. Ha vízzel összekeverjük, szinte ugyanazt az állagot kapuk, mint egy jól összekevert tojásnak. Könnyű vele alkotni 😉
 
Azokban a süteményeinkben, amelyeknél nincs megjelölve a “Tojásmentes” kategória, tojásport tartalmaz a sütemény keverék. Érdemes odafigyelni, mert van, aki allergiás a tojásban lévő fehérjékre!
 
Mi van azokkal a finomságokkal, amelyek a “Tojásmentes” kategóriába tartoznak? Holnap megírom azt is 😉 :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *